JACHTHUREN.NL ERVAAR HET WATER

Prijzen

2023

BEKIJK DE PRIJZEN
kruis prijzen sluiten svg jachthuren

VOORJAARSBESPARING

Maart & April 2023

LAST-MINUTE

Mrt 2023

ROUTE 1

GELDERLAND-ZUID-HOLLAND

calender

7 Dagen

afstand

192km

klok

±23,5 vaaruren

slot

5 sluizen

blauwe lijn

Dag 1

Vertrek vanuit Kerkdriel naar 's-Hertogenbosch

blauwe lijn

Dag 2

Richting Drimmelen

blauwe lijn

Dag 3

Richting Gorinchem

blauwe lijn

Dag 4

Richting Willemstad

blauwe lijn

Dag 5

Richting Tien Gemeten

blauwe lijn

Dag 6

Richting Heusden

blauwe lijn

Dag 7

Aankomst in Kerkdriel

BEKIJK DE KAART arrow

ZIEN & DOEN:

De naam ’s-Hertogenbosch staat voor Brabantse gezelligheid maar de stad heeft veel meer te bieden. Je bent niet in ’s-Hertogenbosch geweest als je geen bezoek hebt gebracht aan de beroemde Sint-Jan Kathedraal. De centraal in de stad gelegen Markt is dé plek voor koffie met een Bossche Bol (een grote slagroomsoes met een dikke laag chocolade eromheen. Een leuke manier om de stad te verkennen is een vaartochtje met de rondvaart over de Binnen-Dieze. Dit oude riviertje ligt voor een groot gedeelte onder de gewelven van de gebouwen van de stad. Ook de moeite waard de oude schepen die voor mooie gevels in de Binnenhaven liggen uit te rusten.

drimmelen

DRIMMELEN

Drimmelen is een dorp in de provincie Noord-Brabant. Drimmelen ligt tussen Made en Geertruidenberg. Er wordt wel beweerd dat de naam Drimmelen afkomstig zou zijn van drie mijlen: de afstand tot Geertruidenberg. Een mogelijke naam verklaring zou het Keltische drumlin kunnen zijn, dat verhoging betekent: een rivierduin of donk.

GORINCHEM

Gorinchem is een oude vestingstad die bij de plek ligt waar de Maas en de Linge in de Waal stromen en als Merwede verder gaan. De Linge loopt dwars door het centrum van de stad en heet op die plek Lingehaven. De vesting van Gorinchem is nog redelijk intact, een rondje over de stadwallen levert een mooie wandeling op.

gorinchem
willemstad

WILLEMSTAD

Willemstad ligt daar waar Hollandsch Diep en Volkerak elkaar ontmoeten. Als u terug wilt gaan in de tijd, dan bent u in Willemstad aan het juiste adres! Willem’s stad is één van meest strategisch gelegen vestingsteden van Willem van Oranje. De band met Oranje is er nog steeds; ook nu nog draagt Koning Willem-Alexander de titel “Heer van Willemstad”.

TIENGEMETEN

Tiengemeten is een eiland in de provincie Zuid-Holland en dankt zijn naam aan de oorspronkelijke afmeting van de zandplaat die in de 18de eeuw op deze plaats in het Haringvliet lag: tien gemeten (één gemet is iets minder dan een halve hectare). Zoals zoveel stukjes Nederland werd deze zandplaat bedijkt en in de loop van de jaren steeds weer vergroot door nieuw aangeslibde platen ‘in te lijven’. De oorspronkelijke bewoners leefden van akkerbouwen rietteelt. In 1997 werd Tiengemeten door Stichting Natuurmonumenten aangekocht, waarbij de boerenbedrijven op het eiland werden uitgekocht.

tiengemeten
heusden

HEUSDEN

Heusden Vesting is een gerestaureerde vestingstad in de Nederlandse gemeente Heusden (provincie Noord-Brabant), gelegen aan de Bergsche Maas. Het stadje is een pareltje aan de Maas. Je vindt er leuke winkels, mooie galerieën, ruime havens en gezellige terrasjes. Elke zondagmiddag zijn de winkels open en kun je om 14.30 uur deelnemen aan een interessante stadswandeling olv een gids. Het stadje is ontstaan rondom een van de oudste water­burchten van Noordwest-Europa en was een van de eerste Hollandse steden die door een muur werd omringd. Het woord vestingstad zegt het eigenlijk al, Heusden is een stad met een rijk historisch verleden. Het leuke is, dat dit verleden in Heusden overal opnieuw zichtbaar is gemaakt. Overal waar je loopt of kijkt zie je het verleden herleven.

KERKDRIEL

Kerkdriel, weer terug op de thuisbasis. Desgewenst is aan de Zandmeren nog voldoende mogelijkheid te genieten van dit gebied, lekker zwemmen, suppen, wandelen, fietsen of bezoek aan een café-restaurant voor een lekker kopje koffie, borrel, lunch of diner. Aan de Zandstraat vindt u o.a; restaurant de Dukdalf, Paviljoen 212 en Brandend Zand.

kerkdriel