JACHTHUREN.NL ERVAAR HET WATER

Prijzen

2023

BEKIJK DE PRIJZEN
kruis prijzen sluiten svg jachthuren

VOORJAARSBESPARING

Maart & April 2023

LAST-MINUTE

Mrt 2023

ROUTE 13

Kerkdriel- Alem - Lith - Gouden Ham – ‘s-Hertogenbosch–Kerkdriel

calender

1 Week (7 nachten)

afstand

76km

klok

±13 vaaruren

slot

4 sluizen

blauwe lijn

Dag 1

Vertrek vanuit Kerkdriel naar Alem

blauwe lijn

Dag 2

Richting Lith

blauwe lijn

Dag 3

Richting Gouden Ham

blauwe lijn

Dag 4

Richting 'S Hertogenbosch

blauwe lijn

Dag 5

Richting Kerkdriel

BEKIJK DE KAART arrow

ZIEN & DOEN:

De naam ’s-Hertogenbosch staat voor Brabantse gezelligheid maar de stad heeft veel meer te bieden. Je bent niet in ’s-Hertogenbosch geweest als je geen bezoek hebt gebracht aan de beroemde Sint-Jan Kathedraal. De centraal in de stad gelegen Markt is dé plek voor koffie met een Bossche Bol (een grote slagroomsoes met een dikke laag chocolade eromheen. Een leuke manier om de stad te verkennen is een vaartochtje met de rondvaart over de Binnen-Dieze. Dit oude riviertje ligt voor een groot gedeelte onder de gewelven van de gebouwen van de stad. Ook de moeite waard de oude schepen die voor mooie gevels in de Binnenhaven liggen uit te rusten.

heusden

ALEM

Alem is een Nederlands dorpje en voormalige heerlijkheid in de Gelderse gemeente Maasdriel, in de streek Bommelerwaard Gelegen aan de Maas op de grens van Noord-Brabant en Gelderland. Het dorp telt 645 inwoners. Het dorp Alem ligt op een schiereiland ZO van de stad Zaltbommel en N van het dorp Kerkdriel. Over de weg is het dorp alleen te bereiken vanuit het dorp Rossum. Het dorp heeft een veerverbinding met het dorp Maren-Kessel. Tot 1930 maakt de Maas enorme slingers door het landschap. Een grote meander van de Maas loopt tussen Rossum, Alem en Kerkdriel door. Ten noorden van Alem, tussen Rossum en Sint-Andries, raken de Maas en de Waal elkaar. Dit betekent dat het stromende Waalwater de loop van de Maas beïnvloedt. De Maas verlegt daardoor geregeld zijn loop.

’S-HERTOGENBOSCH

De naam ’s-Hertogenbosch staat voor Brabantse gezelligheid maar de stad heeft veel meer te bieden. Je bent niet in ’s-Hertogenbosch geweest als je geen bezoek hebt gebracht aan de beroemde Sint-Janskathedraal. De centraal in de stad gelegen Markt is dé plek voor koffie met een Bossche Bol (een grote slagroomsoes met een dikke laag chocolade eromheen. Een leuke manier om de stad te verkennen is een vaartochtje met de rondvaart over de Binnen-Dieze. Dit oude riviertje ligt voor een groot gedeelte onder de gewelven van de gebouwen van de stad. Ook de moeite waard de oude schepen die voor mooie gevels in de Binnenhaven liggen uit te rusten. (Gelegen vlak bij de passantenhaven in de Dommel).

heusden
dordrecht

Lith

Lith is een plaats in de gemeente Oss, in de Nederlandse provincie Noord-Brabant. Lith is gelegen aan de Maas. Lith heeft bekendheid gekregen door het boek Dorp aan de Rivier van Antoon Coolen, dat in Lith verfilmd werd door Fons Rademakers. Ook vond in 2006 de première van het muziekwerk "Dorp aan de rivier" plaats. Het stuk is gecomponeerd door Leon Vliex en werd uitgevoerd door de Lithse fanfare. De naam Lith kan gerechtshuis, weg of overtocht betekenen. De meest waarschijnlijke betekenis is varen. Wie Lith binnenkomt, ziet aan de kant van de weg een bord met een snoek erop. En wie zich jarenlang verdienstelijk heeft gemaakt voor de Lithse gemeenschap, maakt een redelijke kans op een Lithse Snoek. Aan de Lithsedijk is zelfs een pleintje met een beeld van een snoek; in de volksmond wordt het dan ook Snoekpleintje genoemd. Hoe zit dat met die snoek?

Gouden Ham

Gouden Ham is een zeer groot, indrukwekkend en veelzijdig waterrecreatiegebied in Het Land van Maas en Waal met tal van recreatieve voorzieningen. Alleen het zandstrand is al 700 meter lang! Mooie campings, jachthavens, restaurants, hotel, bootverhuur, rondvaartbedrijven, hengelsport, evenementenbedrijven en prachtige natuur maken een bezoek aan De Gouden Ham onvergetelijk. Van een middagje genieten aan of op het water tot een hele vakantie, de Gouden Ham verveelt nooit. De Gouden Ham ligt tussen de dorpskernen van Appeltern en Maasbommel. Het gebied heeft een open verbinding naar de Maas en is daarmee ideaal voor vaarliefhebbers. Binnen de waterplas zijn drie schiereilanden met elk een eigen functie en aan de rand vind je een natuurgebied. Het recreatiegebied is ontstaan door de winning van zand in de jaren 1960 tot 1980, het gebied bestaat grotendeels uit water met een open verbinding naar de Maas.

heusden