JACHTHUREN.NL ERVAAR HET WATER

Prijzen

2023

BEKIJK DE PRIJZEN
kruis prijzen sluiten svg jachthuren

VOORJAARSBESPARING

Maart & April 2023

LAST-MINUTE

Mrt 2023

ROUTE 2

RONDJE MAAS & WAAL

kalender

7 Dagen

afstand

215km

klok

±24,5 vaaruren

slot

9 sluizen

blauwe lijn

Dag 1

Vertrek vanuit Kerkdriel naar woudrichem

blauwe lijn

Dag 2

Richting Rotterdam

blauwe lijn

Dag 3

Richting Gouda

blauwe lijn

Dag 4

Richting Nieuwegein

blauwe lijn

Dag 5

Richting Gorinchem

blauwe lijn

Dag 6

Richting Heusden

blauwe lijn

Dag 7

Aankomst in Kerkdriel

BEKIJK DE KAART arrow

ZIEN & DOEN:

Woudrichem – of ‘Woerkum’, zoals de inwoners zelf zeggen – is gelegen aan de druk bevaren driesprong Waal, Merwede, en Afgedamde Maas. Deze ligging zorgde in vroeger ijden voor inkomsten (in de middeleeuwen mocht Woudrichem riviertol heffen) en voor voedsel met name zalmvisserij). Door de strategische ligging werd Woudrichem in de Tachtigjarige Oorlog na een verwoestende brand omgevormd tot een vestingstadje. Tot op de dag van vandaag liggen de bolwerken en ravelijnen ongeschonden om Woudrichem. Woudrichem is een intiem en gezellig stadje dat uitnodigt tot een langer verblijf. Het Visserijmuseum is een bezoek meer dan waard. Vanuit Woudrichem gaat er een veerpontje naar Slot Loevestein.

rotterdam

ROTTERDAM

Dankzij de gunstige ligging midden in de delta waar de belangrijke rivieren Schelde, Maas en Rijn in zee uitmonden is Rotterdam uitgegroeid tot wereldhaven en centrum van scheepvaart. Wat Rotterdam aan oude monumenten te kort komt, maakt de havenstad goed aan moderne architectuur; voor de liefhebber zijn het centrum en de Kop van Zuid zeer aantrekkelijk. Voor de watersporter is het interessant een bezoekje te brengen aan het Scheepvaartkwartier of de Oude Haven, maar vooral aan het Maritiem Museum, waar oude schepen, kranen en bruggen voor het decor zorgen. De voormalige zeehaven van Delft, Delftshaven, is een van de weinige historische buurten van de stad. Bezoek ook zeker de Euromast!

GOUDA

Hoewel buitenlanders bij Gouda direct aan kaas denken, denken de meeste Nederlanders aan de oude stad die aan de samenvloeiing van de Hollandse IJssel en de Gouwe ligt. Gouda is bekend om zijn Sint-Janskerk, met oude gebrandschilderde ramen die ongeschonden de periode van de beeldenstormers hebben doorstaan. Op de Markt met het 15de-eeuwse stadhuis, een rank geheel van versieringen en torentjes, wordt in de zomermaanden een wekelijkse, drukbezochte Kaasmarkt gehouden. Om de Markt liggen de mooiste straten (en tevens de drukste winkelstraten) van de stad.

gouda
nieuwegein

NIEUWEGEIN

Door en langs Nieuwegein lopen enkele kanalen, zoals het Amsterdam-Rijnkanaal, het Lekkanaal en het Merwedekanaal. Vanuit het Merwedekanaal ontspringt de rivier de Hollandse IJssel en vanuit de Hollandse IJssel het riviertje de Kromme IJssel. Nieuwegein, gelegen aan de Lek, ligt in de provincie Utrecht, ten zuiden van de stad Utrecht.

GORINCHEM

Gorinchem is een oude vestingstad die bij de plek ligt waar de Maas en de Linge in de Waal stromen en als Merwede verder gaan. De Linge loopt dwars door het centrum van de stad en heet op die plek Lingehaven. De vesting van Gorinchem is nog redelijk intact, een rondje over de stadwallen levert een mooie wandeling op.

gorinchem
heusden

HEUSDEN

Heusden Vesting is een gerestaureerde vestingstad in de Nederlandse gemeente Heusden (provincie Noord-Brabant), gelegen aan de Bergsche Maas. Het stadje is een pareltje aan de Maas. Je vindt er leuke winkels, mooie galerieën, ruime havens en gezellige terrasjes. Elke zondagmiddag zijn de winkels open en kun je om 14.30 uur deelnemen aan een interessante stadswandeling olv een gids. Het stadje is ontstaan rondom een van de oudste water­burchten van Noordwest-Europa en was een van de eerste Hollandse steden die door een muur werd omringd. Het woord vestingstad zegt het eigenlijk al, Heusden is een stad met een rijk historisch verleden. Het leuke is, dat dit verleden in Heusden overal opnieuw zichtbaar is gemaakt. Overal waar je loopt of kijkt zie je het verleden herleven.

KERKDRIEL

Kerkdriel, weer terug op de thuisbasis. Desgewenst is aan de Zandmeren nog voldoende mogelijkheid te genieten van dit gebied, lekker zwemmen, suppen, wandelen, fietsen of bezoek aan een café-restaurant voor een lekker kopje koffie, borrel, lunch of diner. Aan de Zandstraat vindt u o.a; restaurant de Dukdalf, Paviljoen 212 en Brandend Zand.

kerkdriel