JACHTHUREN.NL ERVAAR HET WATER

Prijzen

2021

BEKIJK DE PRIJZEN

Prijzen

2022

BEKIJK DE PRIJZEN

ROUTE 6

ONE WAY BACK

7 Dagen

207km

±24,5 vaaruren

10 sluizen

Stad 1

Montfoort

Stad 2

Gouda

Stad 3

Aalsmeer

Stad 4

Amsterdam

Stad 5

Utrecht

Stad 6

Nieuwegein

Stad 7

Gorinchem

Stad 8

Heusden

Stad 9

Kerkdriel

BEKIJK DE KAART

Montfoort

Montfoort is een sfeervol stadje aan de IJssel. Het stadje ontstond ooit rond een gelijknamig kasteel uit de 12de eeuw. Het kasteel is er niet meer sinds de Fransen het in 1672 vernietigd hebben, het enige dat er nog van rest is de toegangspoort, die bestaat uit twee ronde torens. In de straten van Montfoort vind je overal mooie oude geveltjes en aan de IJssel, direct bij de brug, staat de mooie oude IJsselpoort. Het voormalig stadhuis, dat in feite één geheel met de IJsselpoort vormt, heeft een uitnodigend terras. Aan weerszijden van de brug in het centrum – bij de IJsselpoort – kunt u afmeren en overnachten. U ligt hier letterlijk “Onder de boompjes”. In Montfoort zijn ruim voldoende mogelijkheden om buiten de deur te eten. Ook is een leuke stadswandeling te boeken.

GOUDA

Hoewel buitenlanders bij Gouda direct aan kaas denken, denken de meeste Nederlanders aan de oude stad die aan de samenvloeiing van de Hollandse IJssel en de Gouwe ligt. Gouda is bekend om zijn Sint-Janskerk, met oude gebrandschilderde ramen die ongeschonden de periode van de beeldenstormers hebben doorstaan. Op de Markt met het 15de-eeuwse stadhuis, een rank geheel van versieringen en torentjes, wordt in de zomermaanden een wekelijkse, drukbezochte Kaasmarkt gehouden. Om de Markt liggen de mooiste straten (en tevens de drukste winkelstraten) van de stad.

Aalsmeer

Het aan de Westeinderplassen gelegen Aalsmeer is een centrum van bloementeelt en vooral bloemenhandel. Dankzij de ligging vlak bij Schiphol is hier de grootste en bekendste bloemenveiling ter wereld ontstaan, van waaruit miljarden Nederlandse bloemen over de hele wereld geëxporteerd worden. De bloemveiling is te bezoeken. De Westeinderplas herbergt het prachtige gebied de Bovenlanden. Kleine, door sloten verbonden akkers waar van oudsher de unieke seringenteelt plaats vindt.

AMSTERDAM

Amsterdam, de grootste stad van Nederland, is ooit begonnen als een vissersdorpje bij een dam in de monding van de Amstel. De Gouden Eeuw bracht de stad grote rijkdom; in die tijd werd dan ook de grachtengordel aangelegd, waaraan de rijke kooplieden een huis lieten bouwen. De grachten werden gegraven voor de ontwatering van de grond en als transportweg, de aarde die vrijkwam werd op de kanten opgeworpen voor hoogte en stevigheid. Hierop werden de huizen gebouwd. Amsterdam heeft tal van schatten en monumenten door zijn roerig verleden. Laat u verrassen door deze unieke, sprankelende stad. Omdat er in Amsterdam té veel te zien is om op te noemen onderstaand een kleine selectie van aanraders. Vergeet ook niet de Dam, de Westerkerk, het Rijksmuseum, van Gogh Museum, het Vondelpark, shoppen, terrassen én het uitgaansleven!

UTRECHT

Utrecht is de vierde stad van Nederland en het oude gedeelte heeft veel bezienswaardigheden. Van de beroemde middeleeuwse Sint-Maartenskathedraal is nog maar de helft over sinds de verschrikkelijke storm van 1674. Deze stad dankt zijn charme aan de grachten met terrassen en groen aan weerszijden; u kunt er heerlijk rondwandelen, winkelen, borrelen en eten. Varend over de Oude Gracht kom je langs twee van de belangrijkste bezienswaardigheden van Utrecht; de werfkelders en de Domtoren, de hoogste kerktoren van Nederland. Door een dalende waterstand in de Utrechtse binnenstad werd het in de middeleeuwen mogelijk om de kelders van de (pak)huizen te verbinden met de laaggelegen ‘werven’ – lage kades waarop de werfkelders van de huizen die aan de gracht staan uitkomen. Hiermee ontstond midden in de stad een langgerekte binnenhaven met een dubbele kade.

NIEUWEGEIN

Door en langs Nieuwegein lopen enkele kanalen, zoals het Amsterdam-Rijnkanaal, het Lekkanaal en het Merwedekanaal. Vanuit het Merwedekanaal ontspringt de rivier de Hollandse IJssel en vanuit de Hollandse IJssel het riviertje de Kromme IJssel. Nieuwegein, gelegen aan de Lek, ligt in de provincie Utrecht, ten zuiden van de stad Utrecht.

GORINCHEM

Gorinchem is een oude vestingstad die bij de plek ligt waar de Maas en de Linge in de Waal stromen en als Merwede verder gaan. De Linge loopt dwars door het centrum van de stad en heet op die plek Lingehaven. De vesting van Gorinchem is nog redelijk intact, een rondje over de stadwallen levert een mooie wandeling op. Sommige bastions liggen er nog, omringd door een vestinggracht, waardoor het centrum van Gorinchem in feite een eiland vormt. Van de oude stadsmuren is alleen Dalempoort uit 1597, die over de rivier uitkijkt, overgebleven. In het centrum staan nog een paar 16de eeuwse huizen met prachtige namen als ‘Dit is Bethlehem’ en ’t Coemt al van God’.

HEUSDEN

Heusden Vesting is een gerestaureerde vestingstad in de Nederlandse gemeente Heusden (provincie Noord-Brabant), gelegen aan de Bergsche Maas. Het stadje is een pareltje aan de Maas. Je vindt er leuke winkels, mooie galerieën, ruime havens en gezellige terrasjes. Elke zondagmiddag zijn de winkels open en kun je om 14.30 uur deelnemen aan een interessante stadswandeling olv een gids. Het stadje is ontstaan rondom een van de oudste waterburchten van Noordwest-Europa en was een van de eerste Hollandse steden die door een muur werd omringd.

KERKDRIEL

Kerkdriel, weer terug op de thuisbasis. Desgewenst is aan de Zandmeren nog voldoende mogelijkheid te genieten van dit gebied, lekker zwemmen, suppen, wandelen, fietsen of bezoek aan een café-restaurant voor een lekker kopje koffie, borrel, lunch of diner. Aan de Zandstraat vindt u o.a; restaurant de Dukdalf, Paviljoen 212 en Brandend Zand.