JACHTHUREN.NL ERVAAR HET WATER

ROUTE 1

RONDJE HEUSDEN- 's-HERTOGENBOSCH

calender

2 Dagen

afstand

90 km

klok

± 12 vaaruren

slot

2 sluizen

blauwe lijn

Dag 1

Vertrek vanuit Kerkdriel naar Heusden & vanuit Heusden naar 's-Hertogenbosch

blauwe lijn

Dag 2

Richting Kerkdriel

BEKIJK DE KAART arrow

ZIEN & DOEN:

Kerkdriel of Driel is een Nederlands dorp, gelegen aan de Maas. Het dorp telt 7.960 inwoners. Het behoort tot de Gelderse gemeente Maasdriel. Vooral bekend in Kerkdriel is recreatie gebied de Zandmeren waar ook de jachthavens gevestigd zijn. Rondom de Zandmeren kun je een heerlijke wandeling maken. Ook is een bezoek aan het Trekponte ‘Zandpontje’een mooie beleving. Aan de Zandmeren vind je restaurant Dukdalf, Restaurant Brandend Zand en Paviljoen 212. Het centrum van Kerkdriel heeft 2 grote supermarkten en diverse andere winkels. Ook voldoende gezellige café ’s en restaurants (Bij sommige ook afhalen / bezorgen mogelijk) Op vrijdagmiddag is de weekmarkt op het bekende Monseigneur Zwijsenplein.

HEUSDEN

Heusden Vesting is een gerestaureerde vestingstad in de Nederlandse gemeente Heusden (provincie Noord-Brabant), gelegen aan de Bergsche Maas. Het stadje is een pareltje aan de Maas. Je vindt er leuke winkels, mooie galerieën, ruime havens en gezellige terrasjes. Elke zondagmiddag zijn de winkels open en kun je om 14.30 uur deelnemen aan een interessante stadswandeling olv een gids. Het stadje is ontstaan rondom een van de oudste water-burchten van Noordwest-Europa en was een van de eerste Hollandse steden die door een muur werd omringd. Het woord vestingstad zegt het eigenlijk al, Heusden is een stad met een rijk historisch verleden. Het leuke is, dat dit verleden in Heusden overal opnieuw zichtbaar is gemaakt. Overal waar je loopt of kijkt zie je het verleden herleven.

heusden
heusden

’S-HERTOGENBOSCH

’s-Hertogenbosch staat voor Brabantse gezelligheid maar de stad heeft veel meer te bieden. Je bent niet in ’s-Hertogenbosch geweest als je geen bezoek hebt gebracht aan de beroemde Sint-Janskathedraal. De centraal in de stad gelegen Markt is dé plek voor koffie met een Bossche Bol (een grote slagroomsoes met een dikke laag chocolade eromheen. Een leuke manier om de stad te verkennen is een vaartochtje met de rondvaart over de Binnen-Dieze. Dit oude riviertje ligt voor een groot gedeelte onder de gewelven van de gebouwen van de stad. Ook de moeite waard de oude schepen die voor mooie gevels in de Binnenhaven liggen uit te rusten. (gelegen vlak bij de passantenhaven in de Dommel).

KERKDRIEL

Kerkdriel, weer terug op de thuisbasis. Desgewenst is aan de Zandmeren nog voldoende mogelijkheid te genieten van dit gebied, lekker zwemmen, suppen, wandelen, fietsen of bezoek aan een café-restaurant voor een lekker kopje koffie, borrel, lunch of diner. Aan de Zandstraat vindt u o.a; restaurant de Dukdalf, Paviljoen 212 en Brandend Zand.

kerkdriel

OPEN HUIS & Pontjesdagen & LAST-MINUTE

SPECIALE ZOMER AANBIEDINGEN

VROEGBOEK KORTINGEN

Prijzen

2024