JACHTHUREN.NL ERVAAR HET WATER

ROUTE 1

WEEKEND 2 DAGEN
(vrijdag-zondag) (zaterdag-maandag)

kalender

2 Dagen

afstand

65 km

klok

± 8,5 vaaruren

slot

2 sluizen

blauwe lijn

Stad 1

Heusden

blauwe lijn

Stad 2

's-Hertogenbosch

blauwe lijn

Stad 3

Kerkdriel

BEKIJK DE KAART arrow
heusden

HEUSDEN

Heusden Vesting is een gerestaureerde vestingstad in de Nederlandse gemeente Heusden (provincie Noord-Brabant), gelegen aan de Bergsche Maas. Het stadje is een pareltje aan de Maas. Je vindt er leuke winkels, mooie galerieën, ruime havens en gezellige terrasjes. Elke zondagmiddag zijn de winkels open en kun je om 14.30 uur deelnemen aan een interessante stadswandeling olv een gids. Het stadje is ontstaan rondom een van de oudste water¬burchten van Noordwest-Europa en was een van de eerste Hollandse steden die door een muur werd omringd. Het woord vestingstad zegt het eigenlijk al, Heusden is een stad met een rijk historisch verleden. Het leuke is, dat dit verleden in Heusden overal opnieuw zichtbaar is gemaakt. Overal waar je loopt of kijkt zie je het verleden herleven.

'S-HERTOGENBOSCH

Staat voor Brabantse gezelligheid, maar de stad heeft veel meer te bieden. Je bent niet in 's-Hertogenbosch geweest als je de beroemde Sint-Janskathedraal niet hebt bezocht. Het centraal gelegen marktplein van de stad is de ideale plek voor een koffie met een Bossche Bol (een grote roomsoes met een dikke laag chocolade). Een leuke manier om de stad te verkennen is een rondvaart over de Binnen-Dieze. Dit oude riviertje ligt grotendeels onder de gewelven van de gebouwen in de stad. Ook de oude schepen die voor de mooie gevels in de Binnenhaven liggen, zijn de moeite waard. (Ligt direct aan de Dommel passantenhaven).

woudrichem
kerkdriel

KERKDRIEL

Kerkdriel, weer terug op de thuisbasis. Desgewenst is aan de Zandmeren nog voldoende mogelijkheid te genieten van dit gebied, lekker zwemmen, suppen, wandelen, fietsen of bezoek aan een café-restaurant voor een lekker kopje koffie, borrel, lunch of diner. Aan de Zandstraat vindt u o.a; restaurant de Dukdalf, Paviljoen 212 en Brandend Zand.

OPEN HUIS & Pontjesdagen & LAST-MINUTE

SPECIALE ZOMER AANBIEDINGEN

VROEGBOEK KORTINGEN

Prijzen

2024