JACHTHUREN.NL ERVAAR HET WATER

ROUTE 4

RONDJE MAAS & WAAL

kalender

7 Dagen

afstand

215 km

klok

± 24,5 vaaruren

slot

11 sluizen

blauwe lijn

Dag 1

Vertrek vanuit Kerkdriel naar Geertruidenberg

blauwe lijn

Dag 2

Richting Dordrecht

blauwe lijn

Dag 3

Richting Gouda

blauwe lijn

Dag 4

Richting Utrecht

blauwe lijn

Dag 5

Richting Gorinchem

blauwe lijn

Dag 6

Richting Heusden

blauwe lijn

Dag 7

Aankomst in Kerkdriel

BEKIJK DE KAART arrow

ZIEN & DOEN:

Geertruidenberg Vestingstad aan de Biesbosch. Zin in een leuk dagje uit? Kom dan zeker naar de gemeente Geertruidenberg. Eén gemeente, drie kernen, elk met een eigen karakter. Je geniet er op allerlei manieren van cultuur, natuur en gezelligheid. Dompel je onder in het verleden van Geertruidenberg. Wandel langs de grachten, bastions en ravelijnen. Of ontspan op een terrasje met uitzicht op de bijzondere historische markt met zijn lindebomen, monumentale panden en de prachtige Geertruidskerk. Water is nog steeds erg belangrijk in Geertruidenberg. Er zijn diverse aanlegplaatsen voor passanten en aan de Timmersteekade liggen vijf historische werkschepen. Deze historische schepen hebben allemaal een geschiedenis met de gemeente Geertruidenberg en helpen het verleden weer zichtbaar te maken. Stadswandeling, torenbeklimming, kunstwerken en bezienswaardigheden/rondleiding; voormalig gemeentehuis, Geertruidskerk, Museum de Roos.

dordrecht

DORDRECHT

Stad van water, historie, cultuur en natuur! Het is zomer en Dordrecht staat in volle bloei, de ideale tijd om de stad te bezoeken. Slenter door de prachtige historische havens, bezoek een museum, geniet van een drankje op een terras in de Dordtse Astwirtschaft en snuffel in een van de vele boetiekjes. Laat u betoveren door de rijke historie van de oudste stad van Nederland. De karakteristieke binnenhavens, de pittoreske steegjes, meer dan 1000 monumenten. Nationaal Park De Biesbosch ligt voor de deur en de prachtige natuur ligt om de hoek. Water, historie, cultuur en natuur ontmoeten elkaar op het eiland van Dordrecht. De ideale alles-in-één bestemming voor een reis naar Nederland! De musea variëren van moderne kunst tot prachtige werken uit de 18e eeuw. Ontdek hoe rijke Dordtenaren rond 1900 leefden in Huis van Gijn. Een wandeling door het voormalige huis van zakenman en verzamelaar Simon van Gijn (1823-1922) brengt u 100 jaar terug in de tijd. De bewoners lijken elk moment thuis te komen. Voor kinderen is de speelgoedzolder (de oudste speelgoedverzameling van Nederland) bijzonder leuk.
Een lust voor het oog is het Dordrechts Museum! Opgericht in 1842 en daarmee een van de oudste musea van Nederland. Naast tijdelijke tentoonstellingen heeft het museum een prachtige vaste tentoonstelling. Sinds de oprichting is een rijke collectie opgebouwd van zes eeuwen Nederlandse schilderkunst, van 1500 tot nu.
Ontdek tijdens een bezoek aan dit prachtige museum hoogtepunten uit de 16e tot 18e eeuw. Dordrecht herbergt verschillende galeries en expositieruimtes. Een must voor iedere kunstliefhebber. Neem de tijd voor een bezoek en kom de stad bekijken, beleven en genieten.

GOUDA

Hoewel buitenlanders bij Gouda direct aan kaas denken, denken de meeste Nederlanders aan de oude stad die aan de samenvloeiing van de Hollandse IJssel en de Gouwe ligt. Gouda is bekend om zijn Sint-Janskerk, met oude gebrandschilderde ramen die ongeschonden de periode van de beeldenstormers hebben doorstaan. Op de Markt met het 15de-eeuwse stadhuis, een rank geheel van versieringen en torentjes, wordt in de zomermaanden een wekelijkse, drukbezochte Kaasmarkt gehouden. Om de Markt liggen de mooiste straten (en tevens de drukste winkelstraten) van de stad.

gouda
utrecht

UTRECHT

Ook wel "Klein Amsterdam" genoemd, is het de vierde stad van Nederland en de oude stad heeft veel bezienswaardigheden te bieden. Van de beroemde middeleeuwse Sint-Maartenskathedraal is nog maar de helft over sinds de verschrikkelijke storm van 1674. De stad dankt haar charme aan de grachten met hun terrassen en groene ruimtes aan beide zijden, die uitnodigen tot wandelen, winkelen, drinken en eten. Een rondvaart over de Oude Gracht brengt u langs twee van de belangrijkste bezienswaardigheden van Utrecht: de Kaikellern en de Domtoren, de hoogste kerktoren van Nederland. In de middeleeuwen maakte het dalende waterpeil in de Utrechtse binnenstad het mogelijk om de kelders van de (pakhuis)huizen te verbinden met de laaggelegen 'werven' - lage kades waar de kades van de huizen langs de gracht op uitkomen. Zo ontstond een langgerekte binnenhaven met een dubbele kade midden in de stad.

GORINCHEM

Gorinchem is een oude vestingstad die bij de plek ligt waar de Maas en de Linge in de Waal stromen en als Merwede verder gaan. De Linge loopt dwars door het centrum van de stad en heet op die plek Lingehaven. De vesting van Gorinchem is nog redelijk intact, een rondje over de stadwallen levert een mooie wandeling op.

gorinchem
heusden

HEUSDEN

Heusden Vesting is een gerestaureerde vestingstad in de Nederlandse gemeente Heusden (provincie Noord-Brabant), gelegen aan de Bergsche Maas. Het stadje is een pareltje aan de Maas. Je vindt er leuke winkels, mooie galerieën, ruime havens en gezellige terrasjes. Elke zondagmiddag zijn de winkels open en kun je om 14.30 uur deelnemen aan een interessante stadswandeling olv een gids. Het stadje is ontstaan rondom een van de oudste water¬burchten van Noordwest-Europa en was een van de eerste Hollandse steden die door een muur werd omringd. Het woord vestingstad zegt het eigenlijk al, Heusden is een stad met een rijk historisch verleden. Het leuke is, dat dit verleden in Heusden overal opnieuw zichtbaar is gemaakt. Overal waar je loopt of kijkt zie je het verleden herleven.

KERKDRIEL

Kerkdriel, weer terug op de thuisbasis. Desgewenst is aan de Zandmeren nog voldoende mogelijkheid te genieten van dit gebied, lekker zwemmen, suppen, wandelen, fietsen of bezoek aan een café-restaurant voor een lekker kopje koffie, borrel, lunch of diner. Aan de Zandstraat vindt u o.a; restaurant de Dukdalf, Paviljoen 212 en Brandend Zand.

kerkdriel

LAST-MINUTE'S !

NIEUWE CRUISES!

Prijzen

2024